• Tlf: 2682 1875

Hvad er akupunktur?

Allerførst så lad os slå fast- akupunktur handler ikke om at tro på det. Akupunktur er en veldokumenteret gammel behandlingsmetode, som stammer fra Kina. Der er efterhånden lavet talrige studier, som har dokumenteret effekten af akupunktur.

Behandlingen foregår med tynde nåle, som stikkes i kroppens akupunkturpunkter. Vi har i alt 14 meridianbaner i kroppen med i alt 365 akupunkturpunkter. Derudover findes der en lang række ekstrapunkter på kroppen. 12 af meridianerne er opkaldt efter det organ, som de løber igennem. De sidste 2 meridianer ligger på midtlinjen af kroppens for- og bagside. Disse 2 meridianer er ikke tilknyttet et bestemt organ, men har en styrende effekt i forhold til de øvrige 12.

Når akupunkturpunkter stimuleres, stimuleres kroppen til at helbrede sig selv. Meridianerne er usynlige energibaner. Når der kommer forstyrrelser/ ubalancer i energierne, kan vi opleve sygdom, smerter eller andet ubehag.

Hvert akupunkturpunkt har sit eget nummer, navn og særlige egenskab. Afhængig af valget af akupunkturpunkter igangsættes kroppens egen helingsproces, så der igen kan skabes balance i kroppen. Du skal gerne mærke effekt af behandlingen måske efter 1. behandling og helst efter 3-5 behandlinger afhængigt af, hvad du kommer med af symptomer.